Новий Порядок підвищення кваліфікації та Правила етики | Рада Адвокатів Тернопільської Області

Головна цитата

Новий Порядок підвищення кваліфікації та Правила етики

Публікації

Новий Порядок підвищення кваліфікації та Правила етики

17:12 Пн 19.08.19 Автор : Будз Тарас Васильович 975 Переглядів Версія для друку

Новий Порядок підвищення кваліфікації та Правила етики.

 

І знову на чергове релігійне свято (на сьогоднішній літній Спас) отримав чергову життєву підказку у наших адвокатських стосунках.


 
     Недавно, а саме 14 серпня 2019 року, за сприяння ВША в Тернополі було проведено безкоштовний акредитований перший семінар по новому Порядку з підвищення кваліфікації адвокатів. Вперше при організації цього семінару ми зіткнулись з проблемою - як владнати інтереси наших адвокатів та інтереси адвокатів з інших областей, які виявлять бажання відвідати цей семінар.


     Зразу ж вирішили, що мінімум 10% від всіх учасників семінару необхідно допустити адвокатів з інших областей (початкова заявлена кількість учасників семінару була вказана у кількості 200 осіб). Згодом відмовляли лише адвокатам з Івано-Франківської області, у яких наступного дня мав проводитись аналогічний семінар. В кінцевому рахунку зареєстрували всіх адвокатів (більше 30 учасників) з інших областей, які додатково телефонували і повторно підтверджували свій намір відвідати семінар. Вважаю, що варто просити вибачення у 5 адвокатів з Чернівецької області, яким додатково не зателефонували після того, як ВША на наше прохання додатково відкрила нам реєстрацію на 20 адвокатів. Всі адвокати з Тернопільської області, які виявили бажання відвідати семінар, були зареєстровані.
 
     А ось саме сьогодні, що найбільше мене особисто вразило. З Нової пошти зателефонували та повідомили, що на моє прізвище надійшла невеличка посилка з продуктами. Коли доставили це поштове відправлення, здивувався, що у ньому була пачка італійської кави, пляшка того ж італійського вина та лист вдячності від одного адвоката, чи як зараз вірно необхідно вказувати – адвокатки, із Закарпаття, яка відвідала наш семінар 14 серпня 2019 року (подумав – ось це і є, напевно, справжня школа гостинності та вдячності Олексія Фазекоша).
     .
     Щодо нового Порядку підвищення кваліфікації серед адвокатів Тернопільщини є багато зауважень, критики та пропозицій (на сьогодні на нашу раду поступило колективне звернення майже від ста адвокатів Тернопільської області з пропозицією звернення ради адвокатів Тернопільської області до РАУ про скасування нового Порядку з підвищення кваліфікації адвокатів), але цей простий лист-подяка із Закарпаття, який надійшов саме сьогодні, на Велике релігійне свято, настільки вразив, що не можу поділитись цим з нашими адвокатами та з організаторами цього першого семінару – з Вищою школою адвокатури.


 
     Для себе зрозумів, що у випадку проведення подібного безкоштовного заходу з підвищення кваліфікації попередньо буду звертатись до адвокатів, які за цей рік вже набрали необхідну кількість балів з підвищення кваліфікації, надати першочергове право реєстрації на участь в аналогічному безкоштовному заході тим адвокатам, в тому числі з інших областей, які раніше не мали можливості (з різних поважних причин - відпустка, відрядження, участь у справах, недавнє отримання статусу адвоката і т. п.) набрати необхідну кількість балів.


 
     Щодо внесення змін до нового Порядку підвищення кваліфікації, вважаю, що над цим потрібно добре подумати, щоб рішення було виваженим для кожної із сторін різних точок зору.
 


      Наостанок знову ж таки хотілося б побажати, щоб кожен із нас зміг зрозуміти та відчути справжнє призначення кожного релігійного свята.


 
 
Голова ради адвокатів Тернопільської області          Будз Т. В.

Інші публікації автора

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл